Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κοσμοϊστορία και κοσμοσυστημική ιστορία. Το ζήτημα της εννοιολόγησης και της περιοδολόγησης του κοινωνικού φαινομένου

Γιώργος Κοντογιώργης

Ανακοίνωση στο Συμπόσιο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Ο ΠΟΛΥΠΤΥΧΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - Παλαιοί και νέοι προβληματισμοί στην Ιστορία και την Ιστοριογραφία», το οποίο έγινε στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2014 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

2 σχόλια:

GorG είπε...

Γεια σας κυριε Κοντογιωργη.Ηθελα να σας ρωτησω,πως βλεπετε την οικονομια και τα μεσα παραγωγης και τους εργαζομενους?Δηλαδη ο σοσιαλισμος λεει πχ οι εργαζομενοι να γινουν μετοχοι στις εταιρειες εσεις τι θα λεγατε να γινει μεσα στην παραγωγη στο εργοστασιο επειδη δεν εχω διαβασει κατι σχετικο τοσο καιρο στο ιντερνετ δηλαδη καποιο αρθρο με το οραμα σας μαλλον σκοπιμα ε?

Ενας φοιτητης

George Contogeorgis είπε...

Το ζήτημα του οικονομικού συστήματος -και στο πλαίσιο αυτό τα σχετικά με τις προσεγγίσεις του μαρξισμού/σοσιαλισμού- τα διαπραγματεύομαι διεξοδικά σε πολλά έργα μου. Λχ. στο μικρό βιβλίο μου Οικονομικά συστήματα και ελευθερία, Εκδόσεις Σιδέρη. Επίσης στα: Πολίτης και πόλις. Έννοια και τυπολογία της πολιτειότητας, Εκδόσεις Παπαζήση. Η δημοκρατία ως ελευθερία, Εκδόσεις Πατάκη. Και αναλυτικά στους δύο τόμους του Ελληνικού κοσμοσυστήματος, Εκδόσεις Σιδέρη...Επίσης ορισμένα στοιχεία των απόψεών μου μπορείς να βρεις στο ιστολόγιό μου εδώ εάν γράψεις στη μηχανή αναζήτησης λέξεις όπως εργασία, οικονομικό σύστημα κλπ.
Καλή ανάγνωση!...