Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Γ.Κοντογιώργης: Τα εθνικά και η δικαιοσύνη στη δίνη της κομματοκρατίας




Γ.Κοντογιώργης: Τα εθνικά και η δικαιοσύνη στη δίνη της κομματοκρατίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/07/2017
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1421866&srv=266


Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 43ων χρόνων από την Τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο ο καθηγητής στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, αναφέρθηκε στη διαχρονική παθογένεια του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος και το ιδιότυπο όπως είπε καθεστώς της κομματοκρατίας που ακόμα και στα μεγάλα Εθνικά και εσωτερικά ζητήματα της χώρας είναι η πηγή όλων των δεινών για τον Ελληνισμό.
Είναι εντυπωσιακό είπε ότι ένα ξένο προς την ελληνική κοινωνία και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα φορτώνει τις ευθύνες για τις πράξεις του στην κοινωνία και καταφέρνει να αναπαράγεται.



ΥΓ. Να συγκρατήσουμε ως παράδειγμα και το εξής: προ ολίγου χρόνου το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις παραγράφονται με την παρέλευση 5ετίας. Με την απόφαση αυτή το ΣτΕ κατηγορήθηκε ότι στέλνει στις καλένδες τους φοροφυγάδες κλπ. Δεν ενδιαφέρει εν προκειμένω η απόφαση ούτε ο εν γένει ρόλος του θεσμού αυτού, πάρα πολλές φορές απαράδεκτος για τα πράγματα της χώρας. Θα σταθώ στην ανατροπή της λογικής του επιχειρήματος: Ενοχοποιείται το ΣτΕ για την παραγραφή και όχι η πολιτική τάξη η οποία γυρόφερνε τις "λίστες Λαγκάρντ" από γραφείου εις γραφείον επί σειρά ετών χωρίς να τις αγγίζει. Προφανώς η διατήρηση εν ζωή των "λιστών" αυτών, εξυπηρετούσε διαχρονικά την κομματική νομενκλατούρα, καθώς απέβλεπε στο να πληγεί ο πολιτικός αντίπαλος όχι στην κάθαρση. Αλήθεια θα στραφεί η δικαιοσύνη ως οφείλει προς εκείνους που καταδολίευσαν τα συμφέροντα του δημοσίου, δηλαδή της κοινωνίας, παίζοντας τον ρόλο της Πηνελόπης. Διότι η διαπίστωση της παραγραφής ομολογεί τη διάπραξη (ποινικού και αστικού) αδικήματος, την ύπαρξη υπευθύνων γι'αυτό. Εάν η δικαιοσύνη δεν το πράξει γίνεται συνένοχη για τη συγκάλυψη ενός μείζονος σκανδάλου. Και βεβαίως θα προσθέσει μια ακόμη ψηφίδα στην δική της ευθύνη για την καταστροφική πορεία των πραγμάτων στη χώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: