Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Γ.Κοντογιώργης, Το ελληνικό κράτος και οι "νονοί" του




[Η Ελλάδα μπορεί από σήμερα να πανηγυρίζει. Ο ΟΟΣΑ απεφάνθη ότι για να εισέλθει στον ενάρετο κύκλο των μη διεφθαρμένων κρατών οφείλει να επικεντρωθεί σε τρεις σημαίνουσες κατ’αυτήν δράσεις. Τις εξής:
«Η εκπαίδευση στα σχολεία για θέματα διαφθοράς, η κατάρτιση και η δημοσιοποίηση λίστας με όσους φοροδιαφεύγουν αλλά και η προστασία των πολιτών που καταγγέλλουν φαινόμενα διαφθοράς».
Δεν αστειεύομαι. «Είναι οι τρεις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί η διαφθορά, σύμφωνα με έρευνα που περιλαμβάνεται στην έκθεση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς για το 2016 και διενεργήθηκε από τον ΟΟΣΑ».
Από την πλευρά μου δεν έχω παρά να συμπεράνω εν κατακλείδι: 
«ΔΕΝ ΝΤΕΠΟΝΤΑΙ; ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΑΓΕ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΕΝΟΣ ΒΑΘΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΥ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΝΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ‘ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ’ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ 'ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ,' ΟΤΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.                                                                                                                                         ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ....]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"ενάρετος κύκλος των μη διεφθαρμένων κρατών"

Καταπληκτική έκφραση, Κε Καθηγητά, που περιλαμβάνει και θεοκρατικά συστατικά μέσα από την κοινωνιολογική του διατύπωση, δεν νομίζετε;
Και μάλιστα όταν διατυπώνεται από τους κατ' εξοχήν "αδιάφθορους" και "ενάρετους" εκπροσώπους των Παγκόσμιων Επικυρίαρχων.....
Εκείνων των Επικυρίαρχων που άλλαζαν ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ τα οικογενειακά τους ονόματα, προκειμένου να "ρίξουν στάχτη" στα μάτια των απονήρευτων ανθρώπων.
Μήπως τα ονόματα Mayer Amstel Bauer και House of Saxe-Coburg and Gotha θυμίζουν κάτι σε κάποιους;;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι Λαοί ολόκληροι πολέμησαν και σφαγιάστηκαν στο όνομα πολιτικο - κοινωνικο - θρησκευτικών ιδεοληψιών, για την εδραίωση της επικυριαρχίας πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ατόμων, πού όλως τυχαία έχουν και πολύ - πολύ κοντινές σχέσεις μεταξύ τους!

Παναγιώτης Πέττας
Αγία Παρασκευή