Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Γ. Κοντογιώργης, Ελληνισμός - Χριστιανισμός - Οικουμένη, 27.11.2013




https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft



Διάλεξη του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη με θέμα «Ελληνισμός - Χριστιανισμός - Οικουμένη», που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2013 στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, στα πλαίσια ενός τριημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα: «Τα Αξιακά Φορτία Του Ελληνισμού».


4 σχόλια:

κοινον κιλελερ είπε...

Αξιότιμε κύριε Καθηγητά.
Στην Λάρισα έζησε ο πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος (+2008), ένας σύγχρονος Άγιος. Ο π. Σεραφείμ (αύριο εορτάζει ο Άγιος Σεραφείμ ο Δομβοίτης, το όνομα του οποίου έφερε), μας εδίδαξε με τον Άγιο βίο του πως η Πίστη μας (΄0χι θρησκεία) είναι Αληθινή. Τον Χριστό θα τον δεχθείς ως Θεό Αληθινό και θα είσαι βιωματικά Χριστοειδής, όσο δύνασαι, ή θα τον απορρίψεις και προχωρείς κατά τα "εγώ" σου. Εμείς αναγνωρίζουμε τον Χριστό ως Θεό και άλλο Θεό δεν γνωρίζουμε. Εάν καταλάβαμε ορθά δεν είμαστε ομότροποι ως προς την Πίστη.

Aλκων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aλκων είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aλκων είπε...

Για όσους κατάλαβαν τον Πλάτωνα δεν ήταν δύσκολο να δεχθούν τα όσα ο Χριστός δίδαξε.
Θυμίζω δε ότι ο γέροντας Παΐσιος είπε ότι αν ελεγε τα όσα γνώριζε κινδύνευε να τον αφορίσουν.
Την συμπαντική αλήθεια δεν την καθοριζει το "ομοτροπον" της θρησκευτικής πεποίθησης, αφού αυτή βιώνεται μόνο από σπάνια πνεύματα που ευθυγραμμίζονται μ' αυτήν κι οχι δια της υποκρισίας της θρησκευτικής λατρειας.
Επομένως μόνο ο Θεός ξέρει τι κατόρθωσε πνευματικά ο καθηγητής ,εσείς, εγώ.