Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Οι "εκλογές" ως καθαρτήριο και ως ευκαιρία για τους Ολιγάρχες - 16. 3. 2014




https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft


Οι "εκλογές" ως καθαρτήριο των ανομιών της πολιτικής τάξης (και των συγκατανευσιφάγων) που νομιμοποίησε με όχημα την Βουλή, και ως ευκαιρία για τους Ολιγάρχες να ελέγξουν το σε κατάρρευση πολιτικό σύστημα και να ολοκληρώσουν την λεηλασία και την καταστροφή της χώρας. Όταν τα "μηδενικά" της διαπλοκής συνωστίζονται σαν αρουραίοι στις πύλες της εξουσίας για να "κυβερνήσουν" την χώρα, με πρόσημο την παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος, συνομολογείται ότι το ολιγαρχικό καθεστώς "παίζει τα ρέστα" του. Το ερώτημα είναι εάν ο εκφυλισμός της καθεστωτικής ολιγαρχίας θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω νομιμοποίηση της "εσωτερικής υποτίμησης" της χώρας  ή στην κατάρρευση και στην ανατροπή της Ολιγαρχίας. Μια για πάντα.   




Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 16.3.2014, στην εκπομπή "Καλημέρα ΣΚΑΪ" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

1 σχόλιο:

Aλκων είπε...

Πολύ μου αρέσει ο διάλογος μεταξύ του κου Καθηγητή και του γνωστού Αυτιά.
Ο ένας στηλιτεύει ολόκληρο το σύστημα και την κομματοκρατία και ορθώς και ο άλλος προσπαθεί να διασώσει την ολιγαρχία των κομμάτων, με το να διαλαλεί ένα ένα τα όσα προτείνουν οι κομματάρχες και είναι κατά τη γνώμη του ορθά( τον καθηγητή τι τον καλεί απορώ) αλλά στο τέλος απορεί ως νάναι αδαής γιατί δεν υιοθετούνται και η χώρα βουλιάζει.
Ο κος Καθηγητής επανατοποθετεί με επιμονή το ζήτημα και δίνει τη λύσει και ο δημοσιογράφος αναζητά να προβάλει το δικό του συμπέρασμα που διασώζει και διαιωνίζει την κομματοκρατία. Όταν καλεί τον κον καθηγητή ο γνωστός Αυτιας περιμένω μια επανάληψη της αυτής φαρσοκωμωδίας για χειραγωγητικους λογούς .