Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Το ζήτημα της δημοκρατίας και το αδιέξοδο της νεοτερικότητας - 5.2.2014

Γιώργος Κοντογιώργης
Διάλεξη του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη με θέμα: «Η γνωσιολογία της δημοκρατίας και η νεοτερικότητα. Το διακύβευμα της υπέρβασης του δυτικο-ευρωπαϊκού Διαφωτισμού», που έγινε στις 5.2.2014, στα πλαίσια σεμιναρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.

1 σχόλιο:

Hippo είπε...

"Το ένα χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δύο το πρόσωπο", και εμείς οι ανόητοι "πολίτες" είμαστε νεροκουβαλητές τους !!!

Δηλαδή: Εμεις οι ίδιοι τροφοδοτούμε με έσοδα, με τη μορφή φόρων κτλ, τους αντιπρόσωπους μας, που με τη σειρά τους συντηρούν μηχανισμούς με τους οποίους μας καταδυναστεύουν, για να ξαναμαζέψουν φόρους κτλ. Φαινόμενο που εν συντομία θα το έγραφα σαν "ατέρμωνα ψευτοδημοκρατία"

Τοιουτοτρόπως οι αντιπρόσωποι μας γίνονται δυνάστες μας. Και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, και ας κάνουν πως δεν το ξέρουν. Συνεπώς από αυτούς, και όσους τους πλαισιώνουν, μη περιμένουμε κάτι προς το καλύτερο.

Αλλά, αν θέλουμε πραγματικά να σπάσουμε το απόστημα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί για να αρπάζουν την εξουσία.

Και τότε αν δεν είμαστε μέρος τους σύστηματος και εμεις.. θα κάνουμε μία και ακέραια δημοκρατία. (ακέραια = ισότιμη = άμεση = πραγματική).

Α.Σ.ΠΕΡ.