Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Κοντογιώργης: Το πολιτικό σύστημα, ο μεγάλος ολιγαρχικός δυνάστης και λεηλάτης της κοινωνίας - 28.12.2013




 Η ελληνική κοινωνία βιάζεται εξ αποφάσεως, συστηματικά από την εσωτερική πολιτική ολιγαρχία και τους διεθνείς  εντολείς/νομείς της



Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 28.12.2013, στην εκπομπή "Καλημέρα ΣΚΑΪ" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά,
χρόνια σας πολλά με υγεία!

Πρώτον,
Περιμένω με μεγάλη προσμονή το καινούργιο σας βιβλίο "ολιγάρχες", αν θα μπορούσατε σε κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις σας ή σε κάποια από τις δημόσιες παρεμβάσεις σας να μας προσδιορίσετε πότε περίπου μπορούμε να σπεύσουμε στα βιβλιοπωλεία.

Δεύτερον,

είναι γνωστό ότι ο λόγος σας είναι βαθύτατα προοδευτικός και καινοτόμος. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το πολιτικό σύστημα δείχνει όχι απλά να επιβεβαιώνει τα λεγόμενά σας, αλλά ακόμα και να τα υπερπηδά (είπατε ότι έχουν την ικανότητα να βυθίζουν και τον βυθό ακόμα).
Έχετε ταξινομήσει στο έργο σας «Πολίτης και Πόλις, έννοια και τυπολογία της πολιτειότητας» την πολιτειακή μας κατάσταση στο επίπεδο το προ-αντιπροσωπευτικό.
Όμως αντί (στην περιοχή που ζούμε) το διακύβευμα, να αφορά στο να ξεπεράσουμε την έννοια της πρωτο-ανθρωποκεντρικής φάσης της ατομικής ελευθερίας, αυτοί οι τύρρανοι που μας καταδυναστεύουν τείνουν να καταργήσουν και τις ατομικές μας ελευθερίες!

Ποιος πολίτης μπορεί να βρει το δίκιο του αν έρθει ένας παλαβός έξω από το σπίτι του και αδειάσει μια καραμπίνα στην αυλή του;
Ποιος πολίτης μπορεί να βρει το δίκιο του αν του παραβιάζουν την γαλήνη του, το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του;
Ακόμα και εάν έχει κανείς κάποιο χωραφάκι και του το καταπατήσουν, θα δεινοπαθήσει για να δικαιωθεί και τελικά θα πληρώσει σε δικαστικά έξοδα μια περιουσία επειδή δεν υπάρχει κτηματολόγιο!!!

Επιπλέον, έχω παρατηρήσει μια περίεργη κίνηση προς τα πίσω (κυριολεκτώ) στην εποχή της φεουδαρχίας.
Θα δείτε πολλούς πολιτικούς -που ξέρουν τα κόλπα των επιδοτήσεων και διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση- να ασχολούνται με την γη σαν σύγχρονοι φεουδάρχες.
Έχω κάνει μια μικρή έρευνα επ' αυτού. Άλλος καλλιεργεί σαλιγκάρια, άλλος καλλιεργεί ρόδια κ.λπ...
Πάνε τώρα -και δια της νομοθεσίας- να γίνουν γαιοκτήμονες, αφού κατασπάραξαν τον κοινωνικό πλούτο ως κομματάρχες.
Δεν εντασσόμαστε ούτε καν σε προ-αντιπροσωπευτική πολιτειακή κατάσταση, πάμε πίσω ολοταχώς προς τη φεουδαρχία.

Σας χαιρετώ,
Γιώργος